Snobrødsbagning


Efter indledningsceremonien kunne lederen sige:

"Vi skal bage snobrød i dag:

Saml noget tørt kvas! Hurtigt! Det skal være rigtigt tørt!
Vi bygger kvaset op i en pyramide på bålstedet!
5 minutter hurtigt!
Byg det op! Sådan!
BP tændte bål med højst 2 tændstikker!
Så tænder vi bål. En af jer må godt prøve at tænde.
Fint!
Når det brænder rigtig godt, lægger vi ekstra brænde på.
Når bålet er brændt ned, og der ligger en masse gløder, kan vi begynde at bage vores snobrød, som vi har forberedt!
Til seks personer skal der bruges:
25 g gær
1 tsk. salt
500 g mel
3 dl vand
Rør gæren ud i det lunkne vand og kom saltet i.
Put det meste af melet i og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve en halv time. Læg en ren klud over!
Tag en portion dej og rul den til en pølse, som du snor rundt om en pind.
Så bliver brødet bagt. Bag det over gløder og spis det f.eks. med syltetøj til."

Nutildags bager spejdere stadigvæk snobrød, men de finder på en hel masse spændende ting. Har I prøvet at lave et oste-snobrød.? Det er ganske let. Vikl en skive ost omkring pinden, før I sætter snobrødsdejen på. Uhm!
Har I prøvet snobrød med hvidløg? Eller? eller?