Efter indledningsceremonien kunne lederen sige:

"I dag skal I lære at stege et spejlæg på en spade.
I skal have en ren og blank, umalet feltspade.
Tænd et bål og lad det brænde, indtil der er kommet et godt lag gløder.
Skær en skive af et franskbrød og skær brødet væk fra skorpen. Det spiser I bagefter.
Læg skorpen på spaden og slå ægget ud i franskbrødsskorpen. Læg nu feltspaden oven på gløderne. Pas på,at I ikke brænder skaftet.
Ca. 5 minutter efter kan I få det dejligste spejlæg. Tag det af med en kniv eller gaffel. Spis det sammen med det udskårne franskbrød."


Nutildags synes spejdere stadig, at det er sjovt at tilberede et spejlæg på en blank, umalet spade, men de ved også, at feltspaden kan bruges til al slags grillmad.
Naturligvis kan der også laves mad på en stor spade eller en skovl.
Husk, at alt skal være helt rent!
Prøv at lave mad på en spade!
Velbekomme og god fornøjelse.