Sy en knap i.

Efter indledningsceremonien kunne lederen sige:

"I dag får I en instruktion i, hvordan man syr en knap i.
Det er vigtigt, at kunne klare sig selv. Og det er jo ikke godt, at folk på gaden kalder jer sjuskede spejdere, fordi I mangler en knap i uniformen.
Nu skal I høre.
I har brug for sytråd i den rigtige stoffarve og en knap, der passer til de andre knapper, der er syet i i forvejen. Så har I brug for en synål."


"Knapper sys i med stærk tråd, for at de kan holde.Start med at lave en lille knude på trådens ene ende ved at rulle enden mellem tommel- og pegefinger for så at trække "rulningen" sammen til en lille knude. Stik ind fra vrangen og gå ind igennem et af hullerne i knappen. Gå tilbage igennem det andet hul og sy knappen på med ca. 10 sting, men lad være med at trække dem fast til. Når nu I har gjort dette, så løft knappen lidt op, således at der bliver et mellemrum mellem den og tøjet. Vikl så tråden nogle gange omkring de tråde, der sidder i mellemrummet. På den måde kommer knappen til at sidde på en lille "stilk". Således holder den længere og er let at bruge. Husk at hæfte tråden godt med en lille knude på bagsiden af tøjet."

Også i dag skal en spejder kunne sy en knap i. Nutildags øver vi disse
nyttige ting i en morsom sammenhæng. Prøv at lave en hånddukke af en gammel sok eller strømpe og sy knapper på som øjne, mund og næse.
Bagefter kan I optræde med et lille dukketeaterstykke, som I selv kan finde på. Optag evt. dukketeaterstykket på video, så I kan fremvise det ved given lejlighed.
God fornøjelse!