Vær med til at koge havregrød over bål og spis den!
Efter indledningsceremonien kunne lederen sige:

"I dag får I en instruktion i, hvordan I laver havregrød!
Start altid dagen med havregrød!
Det er både billigt, sundt og velsmagende.
Tænd et bål! Hurtigt! Smør gryden ind med brun søbe, og følg opskriften.
Bagefter spiser vi maden sammen."
Havregrød
Tænd et bål og kog havregrød!

Opskrift på havregrød:
1 del havregryn
2 dele vand
salt

Havregryn og vand bringes i kog i en gryde. Tilsæt salt og kog yderligere
 ca. 1 minut (til grøden har den ønskede konsistens).
Nutildags kan spejdere også lide at lave mad sammen. Det kan være spændende at spise havregrød, hvis man ikke har prøvet det før, og man kan eksperimentere med den og gøre den rigtig nutidig.
Kog havregrød over bål, eksperimentér med den og spis den i fællesskab.
Prøv f. eks. at putte små æblestykker i, eller bananskiver, eller rosiner, eller tørrede frugter, eller???

Hvis du ikke har så meget tilovers for havregrød, var det måske en god ide med øllebrød. Det smager bare så godt!
Her får du opskriften:

Øllebrød
350 g gammelt rugbrød
ca. ½ liter vand
1 flaske hvidtøl
75 g sukker

Rugbrødet skæres i små terninger, kommes i en gryde, overhældes med vandet og står hermed et døgn. Bringes i kog over svag varme og koger sagte under ret hyppig omrøring til brødet er kogt så meget ud, at det med lethed kan gnides gennem en grov sigte. Hældes tilbage i den skyllede gryde, spædes med øllet og småkoger 8 – 10 min. sammen med sukkeret. Serveres med kold mælk/fløde eller flødeskum.


Velbekomme!

God fornøjelse!